Film

Black Rock Shooter OVA (2010) online teljes film adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Szereplők:

Mato Kuroi Black Rock Shooter
Yomi Takanashi Dead Master
Yuu Strength
Kana Hanazawa Mato Kuroi
Miyuki Sawashiro Yomi Takanashi
Kana Asumi Yu Kotari
Eri Kitamura Kagari Izuriha
Mamiko Noto Saya Irino
Miyuki Satô Senior
Tomoyo Kurosawa Basketball Club Member
Manami Numakura Arata Kohata
Misaki Kuno Hiro
Kazusa Murai Mato's Mother
Tomoe Hanba Yomi's Mother
Hiromi Igarashi Classmate A

A Black★Rock Shooter című OVA-t rengeteg rajongó várta szerte a világon - én is egy voltam a sok közül. Az OVA-t először 2010 tavaszára hirdették meg, ám végül csak nyáron került a nagyközönség elé. Kérdés vajon megérte-e várni...

Nézzünk bele egy kicsit a B★RS előéletébe: Gondolom sok olvasó ismeri a Vocaloid nevű programot, vagy hallotta már Hatsune Miku nevét. Miku része a Vocaloid programnak és éneklésre specializálódott. Ő énekli a mai napig hatalmas népszerűségnek örvendő Black★Rock Shooter című számot. A dalt ryo írta egy huke nevezetű művész saját karakteréről, Black★Rock Shooter-ről. A számhoz aztán huke videóklipet is készített, innentől kezdve pedig már nem volt megállás: Kitört a B★RS mánia.

Tartalom
A történet elején megismerkedünk Kuroi Matoval, egy kedves és energikus lánnyal, aki épp most kezdi meg a középiskolás éveit. Az iskola előtt Mato felfigyel egy magas, vélhetően gazdag lányra, aki aztán az osztálytársa lesz. A lány neve Takanashi Yomi, akivel aztán Mato igen szoros barátságba kerül. Mato csatlakozik az iskolai kosárlabda csapathoz, Yomi pedig röplabdázni kezd. Az első évük felhőtlenül telik, de a második évben minden megváltozik, amikor Matot és Yomit külön osztályba helyezik. Ez még nem is lenne olyan nagy baj, de Yomi kezdi úgy érezni, hogy legjobb barátja elhanyagolja, és többet van együtt a kosárlabda edzésekről már jól ismert lánnyal, Yuuval. Egy nap aztán Yomi váratlanul eltűnik, és a rendőrség is keresni kezdi. Mato észrevette, hogy a napokban Yomi tényleg furcsán viselkedett, és magát kezdi el okolni az eltűnéséért. Elkeseredettségében kedvenc helyére rohan, ahol aztán megtalálja azt a mobilra akasztható kis díszt, amit még ő adott Yominak. Hirtelen egy érdekes fény jelenik meg körülötte, ami egy különleges világba vezeti őt...

Vélemény
Itt kell még megemlítenem, hogy ezen a B★RS-en nem profik dolgoztak, (ami látszik is), hanem csupán tehetséges fiatalok, akik a saját elképzeléseiket valósították meg ebben az 52 perces OVA-ban.

Sablonos történet, sablonos karakterek, s a trailer után sokkal jobbat vártam. Számomra ez az OVA egy nagy bukás. A történetvezetés is zavaros, össze-vissza ugrálnak az időben, a nézőben kérdések merülnek fel, amikre a történet végén sem kapunk választ. Ráadásul két karakter felbukkan, de semmi nem derül ki róluk. A harcjelenetek átlagosak voltak, a végét pedig túl gyorsan zárták te. Egyedül a zenét tudom pozitívumként felhozni, szerintem azok jól sikerültek. Nem akarom senkinek sem elvenni a kedvét a megtekintésétől, de aki belevág, semmiképp se számítson eget rengető történetre és harcjelenetekre.

Hozzászólások:

További filmek