Film

Sisi (2009) online teljes film adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Szereplők:

Xaver Hutter Ferdinand Max
Martina Gedeck Sophie
Fritz Karl Andrassy gróf
Cristiana Capotondi Erzsébet császárné
Christiane Filangieri Helene
David Rott Kaiser Franz Joseph
Licia Maglietta Herzogin Ludovika
Fanny Stavjanik Gräfin Sophie Esterházy
Herbert Knaup Herzog Max
Friedrich von Thun Marshall Radetzky
Babett Arens n/A
Babsy Artner Abigail

Xaver Schwarzenberger rendezésében 2009-ben újraforgatták Erzsébet királyné életének történetét.
Schwarzenberger az új filmben a lázadó, önmegvalósító császárné/királyné megformálását tűzte ki célul, szigorúan elhatárolódva az 50-es években bemutatott Sissi-trilógiától, melyben Romy Schneider egy bájos, romantikus Sisi-képet festett elénk.
A film a RAI (olasz), ZDF (német) és ORD (osztrák) tévétársaságok koprodukciójában készült. Kereken 11 millió euróba került, kétezer statisztával dolgoztak és kb. 700 korhű kosztümöt használtak.
A forgatás 12 héten keresztül tartott. A helyszínek között szerepelt többek között a bécsi Hofburg, Schönbrunn, a trieszti Miramare kastély, Velence, az utolsó képsorokat pedig Magyarországon, a Mátyás templomban vették fel.
Schwarzenberger a szereplőket elsősorban külső tulajdonságok alapján választotta, mert mint elmondta, hű szeretett volna maradni a korabeli felvételeken látható uralkodócsalád tagjaihoz.
Ezen megfontolás alapján Cristiana Capotondi 28 éves olasz színésznő bizonyult a legjobb választásnak. (Pozitívum még, hogy Capotondi ismeri Erzsébet királyné éltét, több könyvet is olvasott róla.)

Hozzászólások:

További filmek