Film

Utazás a Holdba (1902) online teljes film adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Szereplők:

François Lallement Officer of the Marines
Jules-Eug?ne Legris Parade Leader
Victor André (uncredited)
Bleuette Bernon Lady in the Moon
Brunnet Astronomer
Jeanne d'Alcy (uncredited)
Henri Delannoy Captain of the Rocket
Depierre (uncredited)
Jehanne d'Alcy Secretary / Star / Rocket Attendant
Delpierre Astronomer
Farjaux Astronomer
Kelm Astronomer
Jules-Eugène Legris Parade Leader
Georges Méliès Prof. Barbenfouillis / The Moon

Némafilm.
Egy csillagászati találkozón a társaság elnöke javaslatot tesz egy holdbéli utazásra. Kisebb ellenállás után, hat bátor csillagász beleegyezik a tervbe és megkezdik egy puskagolyó formájú űrkapszula építését melyet egy óriási ágyúból szándékoznak kilőni. Mikor elkészül a kapszula a csillagászokat kilövik egy csoport gyönyörű, tengerész egyenruhába öltözött nő segítségével. A Hold arca nyomon követi ahogy a kapuszla közeledik feléje és végső soron szemen találja.

Miután biztonságban landolnak a Holdon, a csillagászok kimásznak a kapszulából és végignézik a távolban felkelő Földet. Fárasztó utuk után a csillagászok kiterítik takaróikat és nyugovóra térnek. Ahogy alszanak, elhalad a Hold mellett egy üstökös, a Nagy Göncöl Szekér minden egyes csillagából emberi arcok tekintenek ki, az öreg Szaturnusz kihajol bolygója egyik ablakán és Phoebe istennő egy félhold-hintán üldögélve jelenik meg. Phoebe havat idéz elő ami felkelti a csillagászokat akik egy barlangba menekülnek ahol hatalmas gombákra bukkannak. Az egyik csillagász kinyitja az esernyőjét ami nyomban gyökeret ereszt és gombává változik.

Ekkor megjelenik egy Selenite, (egy rovarszerű űrlény ami a Holdon él), de egy csillagász könnyedén megöli mivel a teremtmények felrobbannak ha erős ütés éri őket. Fokozatosan egyre több Selenite veszi körbe a csillagászokat, akiket végül is vezetőjük elé visznek. Az egyik csillagász felkapja a Fő-Selenite-ot trónjáról és földhöz vágja aki ennek következtében felrobban.

A csillagászok visszasietnek kapszulájukhoz (miközben folyamatosan odacsapnak a Selenite-oknak) és öten beszállnak míg egy hatodik egy kötél segítségével egy Holdbéli lejtőn leborítja az űrhajót bele a világűrbe. Egy Selenite az utolsó pillanatban belekapaszkodik a kapszulába amely visszatér a Földre és egy óceán középére érkezik meg. A Selenite leesik és a kapszula visszatér a víz felszínére, amit egy hajó kivontat a partra.

Digitálisan felújított változat, az eredeti fekete-fehér volt.

Hozzászólások:

További filmek