Film

A halott lány (2006) online teljes film adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Kategória:  Dráma Thriller Krimi Misztikus

Szereplők:

Brittany Murphy Krista
Rose Byrne Leah
James Franco Derek
Giovanni Ribisi Rudy
Kerry Washington Rosetta
Toni Collette Arden
Piper Laurie Arden anyja
Mary Steenburgen Beverley, Leah anyja
Nick Searcy Carl
Marcia Gay Harden Melora
Mary Beth Hurt Ruth
Donnie Smith Cop 1
Michael Raysses Cop 2
Earl Carroll Reporter
Dorothy Beatty Grocery Checker
Eva Loseth Grocery Store Customer
Joanie Tomsky Therapist
Christopher Allen Nelson Murray

"Az Idegen" (Toni Collette) egy nő, aki a hullára lel. A nyilvánosság a haláleset iránt mutatott érdeklődését kihasználva próbál goromba anyjának (Piper Laurie) szorításából szabadulni, furcsa szövetséget kötve a titokzatos Rudy-val (Giovanni Ribisi).
"A Nővér" (Rose Byrne) egy törvényszéki orvosnak készülő végzős egyetemista, ki egyrészt - akárcsak anyja (Mary Steenburgen) - még reménykedik, hogy elrabolt testvére előkerül, másrészt viszont próbálja magát túltenni testvére eltűnésén. Mikor megvizsgálja a hullát, biztos benne hogy nővére az, és így talán sikerül megszabadulnia a lelki tehertől.
"A Feleség" (Mary Beth Hurt) - zaklatott házassága fogságában élve - kénytelen szembenézni a megdöbbentő igazsággal, hogy férjének (Nick Searcy) köze van a lány meggyilkolásához. El kell gondolkodnia férjéről - és saját magáról.
"Az Anya" (Marcia Gay Harden) kutatni kezd lánya életének részletei után és olyan dolgokra bukkan, melyek örökre megváltoztatják életét. A nyomozásban segít neki egy másik zűrös életű fiatal nő - egy prostituált (Kerry Washington), aki az eltűnt lánnyal élt.
"A halott lány" (Brittany Murphy) olyan, akár egy ciklon: szeszélyes, (ön)pusztító. Hangulatingadozásai olykor irányíthatatlan dührohamokba csapnak át. Másik énje ártatlan és gyermeki. Arról álmodik, hogy egy új, jobb életet kezd és jó anyja lesz kislányának.
A filmben szereplő karaktereket nem csak a brutális gyilkosság, hanem nehéz sorsuk is összeköti. A történet a szereplők lelki küzdelmeit vizsgálja: vajon beletörődnek sorsukba vagy úrrá lesznek rajta?

Hozzászólások:

További filmek