Sorozat

Chaos,Head () online teljes sorozat adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Szereplők:

A címben szereplő “káosz” szó kiválóan jellemzi az animét. Pontosabban csak az elejét, mert a végére kitisztulnak a dolgok. Nishijou Takumi a sorozat főszereplője, akire az “átlagos” szó egyáltalán nem mondható, ugyanis ő egy igazi otaku, a szó valódi, negatív értelmében. Mindennapjait többnyire egy emeletes ház tetején található konténerben tölti, ahol mindössze a számítógépe és anime figurái jelentik számára a társaságot. Iskolába csak ritkán jár, mivel irtózik a való világtól, csak a játékok és az animék világában érzi igazán otthon magát. Szüleitől külön él, egyedül, senkire sincs szüksége, egyedül húga, Nanami keresi fel néha, de őt is igyekszik hamar lerázni.

Egy nap chatelés közben egy bizonyos Shogun nevű ismeretlen az úgynevezett Új Generáció Őrület(New Gen) jegyében elkövetett bizarr gyilkosságokról küld neki képeket. A probléma mindössze az, hogy Takumi szemtanúja volt a gyilkosságnak. Amikor kiderül, hogy a brutális gyilkosságok elkövetője korábban sosem látott osztálytársa és állítólagos gyerekkori barátja, egy Rimi nevű lány, Takumi teljesen kiborul. Főleg azért, mivel ez a bizonyos Rimi az iskolában mindig az ártatlan angyalt adja, aki az égvilágon semmiről sem tud. A Takumi-t már régóta gyötrő látomások idővel egyre gyakoribbak és egyre véresebbek lesznek, Shogun újabb és újabb gyilkosságok képeivel zaklatja a halálfélelemtől egyre inkább pánikba eső fiút, akiről már mi sem tudjuk eldönteni, vajon normális-e. A kérdés természetesen nem csak minket foglalkoztat, hanem az érintettet is, akire az idők során különböző okokból egyre többen felfigyelnek.

A rendőrség mellett egy félénk lány is igyekszik Takumi bizalmába férkőzni, némi “előjáték” után pedig felfedi előtte gyanúját, amelyet bizonyítékokkal is alátámaszt: szerinte a fiú kettős személyiség; egyszer retard lógós középiskolás, máskor a könyörtelen gyilkos, Shogun. Takumi időről időre furcsa, más emberek számára láthatatlan, hatalmas nagy kardokkal szaladgáló lányokkal fut össze, akik amellett, hogy viszonylag közömbösek iránta, az úgynevezett Di-Sword-je (a nagy kard neve) megtalálására buzdítják, mert szerintük neki is van olyanja. Takuminak fogalma sincs, hogy hol kéne keresnie. Nem árulok el többet, mert akkor már nem lesz annyira izgalmas az anime. Check on it!!

Hozzászólások:

További sorozatok