Sorozat

Az égi háború hősei 1. évad () online teljes sorozat adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Szereplők:

Egy tiszthelyettes, aki egy német vadászgép ellenséges géppuskatüze közepette kimászott 360 kilométeres sebességgel suhanó Lancastere szárnyára, hogy megkísérelje eloltani a lángoló üzemanyagtartályt. És egy repülőőrnagy, aki egy tragikus légibalesetben elvesztette mindkét lábát, de nem adta fel, és a 2. világháborúban Nagy-Britannia legünnepeltebb brit pilótája lett. A látványos sorozat a 20. század hat legendás pilótája történetét meséli el - egyebek mellett kaszkadőrcsapatok, muzeális, újra hadrendbe állított repülőgépek és a legmodernebb kameratechnológia segítségével.

1940 júliusában Douglas Bader repülőőrnagy és kanadai vadászpilótákból álló szedett-vedett repülőszázada felvette a harcot Hitler félelmetes Luftwafféjével. Az utóbb "Angliai csata" néven elhíresült légi ütközet kimenete kritikus fontosságú volt, hisz döntő hatást gyakorolt a szabad világ sorsára - Bader azonban egy másik, személyes harcot is megvívott azokban a napokban.

Alig nyolc évvel korábban egy súlyos légibalesetben elvesztette mindkét lábát, s akkor rajta kívül mindenki biztosra vette, hogy vége a pályafutásának - ő azonban műlábbakkal se adta fel a harcot, és emberei élén vakmerő, de vitatható taktikájával az Angliai csata eldöntője s Nagy-Britannia legünnepeltebb vadászpilótája lett.

Az égi háború hősei Douglas Bader és öt társa történetét meséli el - egyebek mellett kaszkadőrcsapatok, muzeális Spitfires vadászgépek és Lancaster bombázók, valamint a legmodernebb kameratechnológia segítségével. A hiteles háborús illúziót a lenyűgöző légicsata-rekonstrukciókon túl számítógépes trükkök, eredeti archív felvételek és az utolsó még élő veteránok visszaemlékezései teszik teljessé - Isten hozta a leghíresebb szárnyas hősök társaságában, Németország, Anglia, Málta és Vietnam robbanásoktól hangos egén!

Hozzászólások:

További sorozatok