Film

Noroi (2005) online teljes film adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Kategória:  Horror Thriller Misztikus

Szereplők:

Yôko Chôsokabe Kimiko Yano
Rio Kanno Kana Yano
Jin Muraki Masafumi Kobayashi
Tomono Kuga Junko Ishii
Marika Matsumoto Önmaga
Angâruzu Themselves
Hiroshi Aramata Guest on TV Program
Duncan Guest on TV Program
Tomomi Eguchi Herself
Gôkyû Guests of TV Program
Miyoko Hanai Keiko Kobayashi
Ai Iijima Guest on TV Program

Masafumi Kobayashi riporterként dolgozik egy tokiói kiadónál. Életét a természetfeletti jelenségeknek szentelte. Rendkívül elhivatott és alapos fickó, ezt támasztja alá jelmondata is: "Bármilyen rémisztő is legyen, az igazságot akarom." A legutóbbi munkája során azonban valami nagyon rosszul sül el. Két nappal Noroi című filmjének befejezése után a háza leég, felesége meghal a tűzben, ő maga pedig nyom nélkül eltűnik. Mi az ezen tragédiához vezető előzményeket ismerhetjük meg.
Ennek a meglehetősen sajátos stílusnak talán a leghíresebb alkotásai a Cannibal Holocaust és a Blair Witch Project. A Noroi az utóbbihoz hasonlít inkább, főleg a története miatt, bár ez a film némileg könnyebb helyzetben van, hiszen az ázsiai emberek jóval fogékonyabbak a spirituális dolgokra, éppen ezért hitelesebbnek is tűnik. A költségvetés szempontjából is hasonló a helyzet, de itt azért már találkozunk egy kevés számítógépes effekttel.
Zárszóként csak annyit tudok mondani, hogy nekem nagyon tetszett, azoknak ajánlom, akik az ilyen jellegű filmeknek a hangulatát át tudják érezni és ők szerintem nem is fognak csalódni. Ijedősöknek, félősöknek pedig egyáltalán nem ajánlott!

Hozzászólások:

További filmek