Film

Fido (2006) online teljes film adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Szereplők:

Carrie-Anne Moss Helen Robinson
Billy Connolly Fido
Sonja Bennett Tammy
Henry Czerny Mr. Bottoms
Dylan Baker Bill Robinson
K'Sun Ray Timmy Robinson
Tim Blake Nelson Mr. Theopolis
Jan Skorzewski Eating Zombie
Kevin Tyell Zombie's Victim
Andy Parkin Dr. Hrothgar Geiger
Lynn Pendleton 1940's Mother
Gary Slater Father Zombie
Taylor Petri Little Girl
Glenn Richards Vicious Zombie
Raphael Kepinski Collar Light Zombie
Carl-James Kalbfleisch Child Zombie
Tiffany Lyndall-Knight Miss Mills
Kesun Loder Timmy Robinson

Az 50-es években járunk egy idilli kisvárosban, Willardban, ahol mindig süt a nap, a szomszédok jól ismerik egymást és rothadó zombik hordják ki a postát. A megszelídített zombik fontos szerepet játszanak a társadalomban: kihozzák a tejet, kertészkednek és besegítenek a házimunkában.
Amikor évekkel ezelőtt a Föld egy furcsa kozmikus porfelhőn haladt keresztül, az oszlásnak indult hullák kimásztak a sírjukból, hogy felfalják az élőket. Úgy látszott, semmi sem mentheti meg az emberiséget. A modern társadalom azonban mégsem tűnt el a föld színéről, mert a ZomCom vállalat tudósai egy olyan speciális zombiszelídítő nyakörvet készítettek, amely megnyugtatta és háziasította a tomboló, vérszomjas zombikat.
A ZomComnak köszönhetően mára már minden békés és szabályozott keretek között zajlik. Vagy mégsem? Timmy Robinson (K'Sun Ray) nincsen erről annyira meggyőződve. A csöndes, visszahúzódó fiúcska idejének nagy részét a szobájában tölti, szinte sohasem bukkan fel a ház körül. Élete azonban alaposan megváltozik, amikor mamája, Helen (Carrie-Anne Moss) vásárol egy zombit, hogy segítsen a házkörüli munkában. A fiúcska igencsak meglepődik, amikor a zombi fogócskázni akar vele. Idővel igazi barátság szövődik a fiú és a kedves zombi között, akit a fiú elnevez Fidónak (Billy Connolly). A kedves túlvilági lény szinte családtag lesz.
Az események azonban rémes fordulatot vesznek, amikor meghibásodik Fidó nyakörve, aminek Timmy szomszédai isszák meg a levét. Az eseményeket tovább bonyolítja, hogy Mr. Bottoms, a ZomCom zombiirányítási specialistája (Henry Czerny) a szemközti házba költözik. Egy furcsa, szatirikus történet kezdődik egy fiúról és a legjobb barátjáról, a rettegésről és a felvállalt szeretet jutalmáról.

Hozzászólások:

További filmek