Film

Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát (2012) online teljes film adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Kategória:  Vígjáték Kaland Családi

Szereplők:

Gérard Depardieu Obélix
Catherine Deneuve Reine Cordelia
Fabrice Luchini Jules César
Edouard Baer Astérix
Guillaume Gallienne Jolitorax
Vincent Lacoste Goudurix
Valérie Lemercier Miss Macintosh
Charlotte Le Bon Ophélia
Bouli Lanners Grossebaf
Dany Boon Têtedepiaf
Atmen Kelif Pindépis
Jean Rochefort Lucius Fouinus

Krisztus előtt 50-ben járunk. Julius Caesar hódításokra szomjazik. Úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén megszállja az eleddig megismert világ végén álló szigetet, ezt a rejtélyes országot, amit Britanniának neveznek: azaz Angliát.
Gyors és totális győzelmet arat. Vagyis, majdnem. Egy kis britanniai falu képes ellenállni a császárnak, de gyengülnek az erőik. Kordélia királynő, Britannia uralkodója úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy Galliában keressen segítséget, egy másik kis faluban, amely a rómaiak elleni makacs ellenállásáról híres. A szóban forgó gall faluban Asterix és Obelix már eléggé elfoglalt. Vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét Kishippixet, egy fiatal srácot, aki csak púp a hátukon. Kishippix nemrég érkezett Lutéciából, és az a feladatuk, hogy férfit faragjanak belőle és még egyáltalán nem állnak nyerésre.
Amikor Angoltapax megérkezik, hogy a segítségüket kérje, a falu úgy dönt, hogy átadnak neki egy hordó varázsitalt, amit Asterix és Obelix kísér el. Valamint Kishippix, mivel ez az út tökéletes alkalomnak ígérkezik, hogy befejezzék a fiú nevelését. Sajnos semmi nem úgy történik, mint várták.

Hozzászólások:

További filmek