Sorozat

Black Rock Shooter () online teljes sorozat adatlap magyarul

Adatlap

Borító

Szereplők:

Ha a valóság egybeforr az álomvilággal, vajon ki és mi szabhat neki határt? Vagy ez a kézzel foghatatlan világ oly erős és oly hatalmas, hogy végleg elmossa a határt álom és valóság között?

A 2010-es OVA után megérkezett az oly sokak által várt sorozat is, ami 2012 februárjában debütált a noitaminA műsorblokkban.
★ Történet

Kuroi Mato most kezdi el gimnáziumi éveit - ami valljuk be, mindenki életében egy izgalommal teli pillanat, hiszen új emberekkel és új élményekkel gazdagodhatunk. Mato sincs ezzel másképp. Azonban ő mondhatni viszonylag könnyű helyzetben van, hiszen egy régi barátja, akivel már óvodás kora óta együtt van, szintén ebbe a suliba iratkozik. A lányt Koutari Yuu-nak hívják. S amellett, hogy egy suliba iratkoznak Matóval, még a klub - ahová járnak - is ugyanaz, ugyanis mindketten a kosárlabda klubba jelentkeznek.

Azonban nem biztos, hogy minden esetben pozitívum, ha egy ilyen régi ismerős is ott van velünk, mikor egy új környezetbe kerülünk. Ugyanis ha jobban belegondolunk, ez valamilyen szinten gátolhatja az új barátságok és ismertségek kialakulását. Ez Matóéknál sem történik másként. Ugyanis Matónak rendkívül szimpatikus lesz az egyik új osztálytársnője. Ő Takanashi Yomi, aki egy rendkívül kedves és szerény lánynak tűnik, de túlságosan is zárkózott. Azonban van egy közös bennük. Mindkettejük kedvenc képeskönyve a Milliószín világ, ami egy szivárvány színekben pompázó kismadár történetét meséli el. Ezek után a két lány egyre közelebb kerül egymáshoz, azonban sok-sok akadály áll még előttük, ami beárnyékolja bimbózó barátságukat. Az első ilyen akadály Yomi gyermekkori barátja, Izuriha Kagari, aki egy tolószékes lány és teljes lelki terrorban tartja Yomit. S ezek mellett még olyan érzések is közéjük állnak, mint a féltékenység... ugyanis mint már fentebb is említettem, nem minden esetben jó, ha az ember új környezetbe kerül, s vele van egy régi ismerős is...

Ezek mind-mind olyan dolgok, amik árnyékot vetnek Mato és Yomi barátságára. Ezen (és még sok más) gondok megoldásában kérik segítségül az iskola tanácsadóját, Irino Sayát, aki mindig kedvesen és barátságosan várja őket. Azonban mint ahogy az lenni szokott, a látszat néha csal... s a világ sem biztos hogy olyan, mint amilyennek mi elképzeljük. Ugyanis egy másik világban talán ugyanolyan harcokat vívunk meg, mint itt. Azonban ezek a csaták nem a lelkünkben folynak, hanem testet is öltenek...

★ Érdekességek

Bizonyára sokan hallottak már a Vocaloid programról. De mi a köze a Vocaloidnak a Black★Rock Shooterhez? Black★Rock Shooter története 2007 karácsonyán kezdődött, mikor egy japán illusztrátor kitette az általa készített, első Black★Rock Shooter képet blogjára. Ő Huke, a Black★Rock Shooter szülőatyja. Erre figyelt fel Ryot, aki a Supercell csoport vezetője. Ryot felkereste Hukét azzal a szándékkal, hogy szeretne írni egy dalt hozzá, Huke pedig készítse el a videót mellé. Így született meg a már azóta sok-sok rajongót szerzett Black★Rock Shooter videó és zeneszám, amihez a Vocaloid programból ismert Hatsune Miku hangját kölcsönözték.
Ez a szám csendül fel a sorozat openingjeként is.

★ További megjelenések

Két manga is napvilágot látott a Black★Rock Shooterből. Az első 2011 áprilisában egy négy paneles műként, aminek Black Rock-chan a címe, és a 4-Koma Nano Ace magazinban jelent meg. A másik manga pedig szintén ugyanebben az évben, júliusban látott napvilágot, mégpedig a Young Ace magazinban Black Rock Shooter: Innocent Soul néven.
2011 márciusában egy játék is készült hozzá Petite Rock Shooter néven. Kétségtelen, hogy a 2011 a Black★Rock Shooter éve volt, ugyanis ezen év augusztusában még egy játék készült belőle PlayStationre. Ez pedig a Black Rock Shooter: The Game címet viseli.

★ Összegzés

Akinek tetszett az OVA, az mindenképpen nézze meg a sorozatot is. Azonban azok se riadjanak vissza a sorozat megtekintésétől, akiknek nem tetszett az OVA, ugyanis sokszorta felülmúlja azt. Bár grafikailag gyengébb a sorozat, de ez szinte alig észrevehető. A történet viszont sokkal élvezhetőbb és kiforrottabb. S ugyanez igaz a hangulatvilágra is, ahol a szálak mögött mindig ott vannak a sötét és mély érzelmek és ennek következtében a drámai hatás is fokozott. Ezért akik szeretik a drámaibb és komorabb animéket, azok mindenképpen tegyenek egy próbát a Black★Rock Shooterel.

Hozzászólások:

További sorozatok